Ağır sınıftaki çalışmayerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bâtınin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.
Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak malum ve bapnın dâhilen hariçya çın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sevap bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanmaı kolaylaştırır.
Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin yönı sıra, yangın bapları ekseriya özel kaplama ve kapı menteşeleri kabil öteki yangın koruma özelliklerine sahiptir.
Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, çatı tipine, yararlanma amacına ve kesilme nüshasına nazaran çeşitleme gösterebilir. Dunda, farklı tipteki binalar sinein yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin falsosuz şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Yangınlar hızla yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini çatı dâhili yangın merdivenleri, insanoğluın binadan emin bir şekilde çıkmalarını sağlamlar ve acil hatır tahliyesini kolaylaştırır.
Kişi Güvenliği Mizan: Baplar insanların korkulu bir yerı işsizaltmasında kilit rol oynar. Bu falmdan baplar sevimli güvenliğini korumada olabildiğince önemli bir konuma sahiptir.
Yangına dayanıklı oda kapıları 1 saat ile 2 saat arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen sarrafiyelamışsa hariçya, dışarıdan mebdelamışsa kucakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-emtia kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.
Bu anlamda yangın merdivenleri resmî anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de iye olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.
Yangın kapıları ancak acil durumlarda binadan kaçışı tedariklemek değil, aynı zamanda yangın gibi durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac yangın kapısı levha kabil yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu kapılar özelliklerine için yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Tütün sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Evgin çıkış bapları olarak da andaçlan bu bapların kullanımı takkadak yalnız her binada zorunludur. Dayanıklılığı sayesinde yangının yayılmasını sınırlı bir süre engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin ulaşma süresine derece bugün kazanmanızı sağlamlar.
Maşer beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i üfürükçülük etmek derunin tıklayın.
Yangın Bapsı, evgin durumlarda bünyedan güvenli bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve ölümlü yaşamını asliye meydan, mimariların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın merdiveni kapıları, yangın çıktığında binalardaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini kurmak üzere kullanılan özel düşüncemlı baplardır.